Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 august 2010

Poveste amuzantă cu Nicolaie și Neculae

Care e asemănarea dintre Ioan Nicolaie și Ioan Neculae? Amândoi sunt oameni foarte bogați. Care este diferența? Primul își desfășoară activitatea în Prahova, fiind, printre altele, patronul Astrei Ploiești, iar celălalt la Brașov, fiind, tot printre altele, jupân la FC Brașov.
Ei bine, cei doi sunt confundați în draci de toată lumea. Când a vrut să dea în unul, Băsescu a rostit numele celuilalt. La rândul lor, ziariștii scriu periodic despre ”Nicolaie de la Brașov” sau despre ”Neculae de la Astra”. Țin minte că atunci când eram la Gazeta Sporturilor s-a făcut o ședință specială, în care ni s-a spus apăsat și repetat: ”Ioan Nicoolaaiiie e cel de la Ploiești, iar Ioan Necuulaaaee este cel de la Brașov”.
La ”Gardianul” a existat un episod foarte amuzant. Într-o zi, un redactor de la departamentul economic a scris un articol critic despre Ioan Neculae, dar l-a ilustrat cu poza lui Ioan Nicolaie. Nicolaie era tovarăș cu directorul de atunci al ziarului, care a sunat imediat la redacție. Astfel că respectivul redactor a fost pus să scrie o erată. Ne-am uitat a doua zi în ziar, curioși, ca să vedem cum a formulat erata. Am căzut de pe scaune de râs. Iată erata, mot a mot: ”Dintr-o regletabilă eroare, la articolul ... a fost publicată poza domnului Ioan Nicolaie, în loc de să fie publicată poza domnului Ioan Neculae”. Și acum o ghicitoare. Cine e în fotografie: Nicolaie sau Neculae? Cine ghicește e angajat la Gardianul, la departamentul economic, chiar dacă ziarul nu mai apare din ianuarie.

Un comentariu: