Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 septembrie 2013

Cotidianul.ro copiază de pe Timesnewroman.ro şi îi confuzează pe cititoriCotidianul.ro a copiat aproape virgula cu virgula un pamflet postat pe 5 septembrie de timesnewroman.ro: "CNN l-a prezentat drept noul rege al ţiganilor pe Patriarhul Daniel". Iată textul apărut pe cele două site-uri:

"Renumitul veşmânt arhieresc al Patriarhului Daniel, cu fir de aur şi pietre scumpe, i-a indus recent în eroare pe jurnaliştii străini!

Într-un material care prezenta situaţia grupurilor etnice din România, un reporter CNN l-a prezentat pe Preafericitul drept proaspăt încoronatul rege al ţiganilor.

"Ne pare rău pentru confuzia iscată", declară Robert Sourish, jurnalist american. "Chiar am verificat, cum se cuvine, sunându-i pe corespondenţii din România. I-am întrebat cum arată regele ţiganilor şi toţi ne-au zis că e îmbrăcat în aur şi îi plac construcţiile grandioase. De unde să ştim că imaginile care ne fuseseră furnizate nu erau cu Daniel Cioabă, ci cu Daniel Ciobotea?

Totul se potrivea, n-aveam de unde să ştim că e o coincidenţă de nume şi de opulenţă sfidătoare."

"Mă simt profund jignit!", a exclamat Patriarhul. "Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii.

Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?"

Mai grav este că unii cititori dobitoci ai cotidianul.ro au luat articolul în serios. Iată un comentariu: "La cat sunt de scoliti idiotii aia de ziaristi americani, nu ma mira. Inculti total, habar nu au istorie, geografie, au cultura cat un copil de 8-9 ani"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu