Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Top 5 procese ciudate intentate producatorilor de bauturi

Thedailymeal.com a publicat topul celor mai ciudate procese intentate, pe continentul american, producatorilor de bauturi:

Locul 1 – In 1991, un barbat pe nume Richard Overton, originar din Michigan, a dat in judecata compania Anheuser-Busch pentru publicitate mincinoasa. In spotul publicitar invocat, o tanara foarte sexy, in bikini, aparea in fata a doi soferi de tir atunci cand acestia beau din berea Bud Light. “Am baut si eu Bud Light si nu a aparut nicio fata”, a reclamat Overton, care a cerut daune de 10.000 de dolari, motivand ca a suferit tulburari emotionale si pierderi financiare. Evident, a pierdut procesul.

Locul 2 – Nu are legatura cu producatorii de bauturi, ci cu bautura. Receptionista Linda Hunt din Ontario si-a dat in judecata patronul pentru ca nu a impiedicat-o sa se urce in masina in stare de ebrietate, dupa o petrecere de Craciun a companiei. Desi au existat martori care au declarat ca patronul s-a oferit sa ii cheme un taxi, tribunalul i-a dat castig de cauza reclamantei, care a castigat, astfel, 300.000 de dolari.

Locul 3 - Compania Starbucks a fost data in judecata pe motive variate. Ultimele reclamatii se refera la un capac insuficient securizat, sau la ceai “nerezonabil de fierbinte”. Cel mai ciudat proces se refera, insa, la momentul in care un vanzator a facut vant unei cesti de cafea fierbinte de-a lungul tejghelei strigand din rasputeri: “Prinde ceasca!”

Locul 4 – In 1999, John Leonard a dat in judecata Pepsi Co., Inc pentru promotia “Bea Pepsi, castiga puncte”. El a motivat ca a colectat cele 7 milioane de puncte necesare pentru achizitionarea unui avion de lupta Harrier, pe care il vazuse la televizor, dar tranzactia i-a fost refuzata.

Locul 5 – Doi barbati din Winsconsin, Charles A. Joyce si James R. Voight, au acuzat compania Pepsi ca le-a furat ideea de a imbutelia apa purificata. In prima instanta au castigat 1,26 miliarde de dolari, dar au pierdut la apel. (Sursa: Blogul lui Haplea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu