Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 iulie 2010

Arbitrajul de la plic la card

Năstrușnica idee ca arbitrii să fie plătiți în plic, de clubul organizator, a fost abandonată. Haideți să fim indulgenți cu șefii Comisiei Centrale de Arbitraj și să considerăm că a fost doar un moment de rătăcire. Dacă rămânea așa, ar fi însemnat Raiul pentru fluierașii șpăgari. Nu ar fi mai trebuit să se mai camufleze la X ore după meci, prin cine știe ce parcări sau locuri insalubre, ca să își primească respectivul plic. Acum l-ar fi luat civilizat, puțin după fluierul final, la masa de protocol. Ce spuneți?! Că nu se puteau face șmecherii pentru că plicul ajungea mai întâi la observator, iar abia apoi la arbitri? Să râdem cu Stan și Bran. Păi ce furăciune credeți că se organizează cu cavalerii fluierului fără complicitatea celui care este trimis să îi observe? Poate or fi, dar foarte puține. Iar atunci, dacă obsevatorul miroase ceva, le dă niște note de stau ăia pe bară cât să le iasă șpaga pe nas.
Acum, CCA caută o bancă unde toți fluierașii să își deschidă cont pentru a primi baremele. Șeful Vasile Avram a lăsat impresia unei competiții deschise între diversele bănci care există în România, dar este destul de clar care dintre ele va fi aleasă. Una care colaborează deja cu Federația Română de Fotbal.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă un club nu va vira banii la timp în conturile centralului și asistenților de la meciul precedent. Oare FRF se va ține de cuvânt și nu va programa respectiva echipă în competiție? Dacă va fi așa, probabil că vom aveam cu două-trei meciuri mai puțin pe etapă, întrucât în campionatul precedent au existat multe restanțe. Unele dintre ele nu au fost plătite nici până în prezent. Situația economică nu s-a îmbunătățit de atunci până acum, ci, dimpotrivă, s-a înrăutățit.
Lovitura de grație pentru cluburile din România ar reprezenta-o răspândirea modei brigăzii formate din șase cavaleri ai fluierului După marile greșeli de arbitraj de la Campionatul Mondial din Africa, UEFA a hotărât introducerea a doi noi fluierași, care să stea în spatele fiecărei porți. Ei li se adaugă centralului, celor doi asistenți și arbitrului de rezervă. Deocamdată, brigada de șase va funcționa numai în Liga Campionilor, dar există ”riscul” ca, pe viitor, ea să fie impusă și în competițiile naționale. Vă dați seama ce ar însemna două bareme în plus pentru echipele noastre din eșaloanele inferioare, care abia își mai duc viața de la un campionat la altul. Dar poate că se vor găsi soluții. Poate că banca aleasă de CCA va inventa creditul pentru baremul de arbitraj, cu dobândă avantajoasă. Și ar trebui organizată și o tombolă. Câștigătorul să fie scutit de plata arbitrilor pentru tot restul sezonului. (Acest articol apare și în Obiectiv de Călărași)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu