Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 iulie 2010

Fotbal cu zâmbetul pe buze


Ne aşteaptă un sezon crâncen. Haideţi să îl începem cu zâmbetul pe buze. În fotbal sunt multe poveşti amuzante. Am ales două. Una mai lungă şi alta mai succintă.
Dacă sunteţi microbişti, trebuie să fi auzit de Mircea Rădulescu. Da. Directorul Şcolii de Antrenori. Zis şi „Riciu”. Ei bine, „Riciu” are o faimă de om care, atunci când începe să vorbească, cu greu îl mai poţi opri. Şi-a construit-o prin episoade de genul celui petrecut acum aproximativ trei ani, la „Casa Fotbalului”. O conferinţă de presă la care participau Mircea Sandu, Victor Piţurcă (pe atunci) şi câţiva tricolori se apropia de sfârşit, atunci când preşdintele FRF l-a observat pe Mircea Rădulescu, care tocmai trecea pe lângă sala plină cu ziarişti. „Mircea! Mircea!”, a strigat Naşul. Om cu auz fin, Rădulescu s-a oprit şi a băgat capul pe uşă. „Hai să le spui despre noul curs de la Şcoala de Antrenori”, a continuat Sandu. Riciu nu s-a lăsat incitat de două ori, spre disperarea ziariştilor, care simţeau ce va urma. S-a aşezat lângă Piţurcă şi a început să povestească. S-a oprit după aproape 25 de minute. Toţi oamenii din încăpere, de la jurnalişti, până la Sandu, şi-au făcut cruce că au scăpat atât de repede şi au dat să se ridice de pe scaune, ca să plece. Atunci s-a întâmplat nenorocirea. Un ziarist i-a pus o întrebare lui Rădulescu. „Da, desigur că se poate detalia...”, a început răspunsul Riciului, care a detaliat, a detaliat şi iar a detaliat. După un sfert de oră, Mircea Sandu s-a ridicat de pe scaun. S-a scuzat că are nu ştiu ce treabă şi a dispărut. Riciu tot vorbea. După alte zece minute, s-a ridicat Piţurcă, spunând că trebuie să se pregătească de antrenament. I-a tras după el şi pe fotbalişti. Riciu tot vorbea. După alte zece minute, un reporter al ProTV-ului şi-a luat inima în dinţi şi s-a dus să demonteze microfonul din faţa oficialului FRF. Asta nu l-a deranjat pe Riciu, care a continuat să povestească. Curând, au dispărut toate microfoanele din faţa vorbitorului, iar cameramanii şi-au strâns camerele de filmat. Mircea Rădulescu continua să detalieze. Jurnaliştii au început să părăsească sala unul câte unul. În câteva minute, acolo nu a mai rămas decât cel care pusese întrebarea, pentru că directorul Şcolii de Antrenori se uita fix la el. Răspunsul a durat trei sferturi de oră. „Mai ai şi alte întrebări?”, s-a interesat Rădulescu...
Tot de răspunsul la o întrebare s-a legat şi păţania lui Adrian Mititelu. Anul trecut, patronul Universităţii Craiova a fost chestionat de suporteri dacă echipa a făcut sau nu blaturi. Răspunsul nu putea fi dat oricum, ci cu mâna pe Biblie. „Echipa nu a făcut niciun blat”, a spus, răspicat, Mititelu, sprijinindu-se în Bibile. În clipa următoare i s-a făcut rău. I s-au tăiat picioarele şi s-a prăvălit pe podea, cât e el de mare. A fost transportat de urgenţă la spital, unde s-a constatat că făcuse o cădere de calciu. Poate că Biblia e mai eficientă decât detectorul de minciuni. (Articolul va apărea şi în Obiectiv de Călăraşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu